Aktuality

Požiarisko pri lesoch Dobšinej stále tlie! Mestské lesy musia striedavo zasahovať

 

Požiar z 02.04.2017 nie je ani po pondelňajších zrážkach úplne vyhasnutý. Stará a suchá drevná hmota, ktorá sa nachádza na požiarisku striedavo na rôznych miestach neustále tlie.  Zatiaľ čo v Dobšinej boli zrážky za posledné hodiny celkom výdatné, tak v lokalite Strieborná ich spadlo len minimum. Od pondelka rána naši pracovníci uhasínali viacero ohnísk a v poobedňajších hodinách po malom daždi sa zdalo, že je už všetko ukončené. Žiaľ v pondelok pred večerom veľký vietor znova  rozhorel viacero ohnísk a tak sme museli znova zasahovať pri hasení tohto požiariska. Až do ranných hodín boli zabezpečené služby z radov zamestnancov ML , ktoré neustále monitorovali celú plochu a hasili vznikajúce plamene. Prácu v nočných hodinách komplikoval najmä pohyb po ostatkoch drevných kmeňov, ich prerezávanie a hasenie ručnými chrbtovými vakmi vo veľkom vetre, ktorý víril prach z požiariska rovno do očí. Znova ďakujem všetkým zúčastneným pracovníkom, ktorí zabezpečovali nočné hasenie až do skorých ranných hodín.

Je našou povinnosťou starať sa a ochraňovať naše lesné porasty, ktoré sú majetkom mesta. Zaráža ma ale skutočnosť, že celé požiarisko je na súkromných pozemkoch, na ktorých už vlastníci previedli výrub hrubých stromov a tie tenšie a menej hodnotné ostali nespracované ležať na ich parcelách.  Je im už jedno, čo s týmito pozemkami bude do budúcna a nejaký požiar, tak to ich už vôbec nezaujíma. Veľká škoda…

Marcel Kollárik, konateľ ML Dobšiná, spol. s r.o.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Translate »