Kultúra

Vo svojej kategórii sa víťazkou biblickej olympiády stala mladá Dobšinčanka

 

Sme zvyknutí na to, že šikovné deti v škole sa zúčastňujú vedomostných olympiád, a to z rôznych, najmä prírodovedných predmetov (matematika, fyzika, chémia, geografia a iné), ale samozrejme tiež  z oblasti športu. V evanjelickej cirkvi však existuje aj niečo také ako „biblická olympiáda“. Tá sa koná pravidelne každý rok. Súťažiaci formou písomného testu prezentujú svoje vedomosti, a to na základe kritérií daných pre konkrétny rok. V podstate ide o to, že žiaci si musia dobre osvojiť konkrétnu látku či tému, resp. biblickú knihu alebo postavu zo Starej a Novej zmluvy. Tí najlepší z jednotlivých cirkevných zborov sa následne stretnú na tzv. seniorátnom kole, kde svoje vedomosti preukážu. Gemerský seniorát Evanjelickej cirkvi združuje 30 cirkevných zborov v okresoch Rožňava a Revúca.

Tohto roku sa spomínané seniorátne kolo konalo v dedinke Revúcka Lehota  v priestoroch miestneho KD dňa 15. apríla. Zastúpená bola aj Základná škola v Dobšinej, a to konkrétne troma žiakmi navštevujúcimi evanjelické náboženstvo. Konkrétne sa jednalo o Lauru Kraľovičovú, Matúša Marciša a Kristínku Ferkovú. Všetci sú žiakmi 4.A triedy miestnej ZŠ a súťažili v 1. kategórii, ktorá zastrešuje ročníky 3 a 4. Je super, že práve prvá spomínaná Laura Kraľovičová (na titulnej fotografii vpravo) sa umiestnila na prvom mieste a urobila tak dobré meno nielen sebe, ale aj svojej základnej škole ako aj Dobšinej vo všeobecnosti. Ani ostatní dvaja účastníci si nespravili hanbu. Všetci súťažiaci sa rozišli domov s dobrým pocitom, že popri odmenách, ktoré dostali, sa aj niečo nové smeli naučiť a rozšíriť tak svoje poznatky a vedomosti z Biblie. Ako ich vyučujúci verím, že v podobných dobrých výsledkoch budeme pokračovať aj v budúcnosti.

Mgr. Rado Gdovin, ev . farár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Translate »